Etapa 2 – Grup de suport StayFree2017-01-25T15:46:12+00:00
oameni care se tin de umeri impreuna

Grupul de Suport StayFree

Decide să faci parte dintre cei care ajută la prevenirea fenomenului

În baza formularelor de comunicare distribuite în etapa 1 a proiectului, stabilim o întâlnire cu directorul liceului și consilierul. Împreună cu ei și voluntarii care s-au oferit, stabilim componența grupului de suport care se va implica în liceu în această etapă. Se clarifică scopul grupului de suport și activitățile viitoare. Pentru eficientizarea grupului de suport, este necesar să includă două persoane adulte din corpul profesoral și minim 3 voluntari dintre elevi. Unul dintre adulți ar trebui să fie consilierul școlar. 

Grupul de sport va fi pus în contact cu poliția, reprezentantul zonal ANITP, ONG-uri care oferă suport în această problemă. 

Rolul general al grupului de suport este să prezinte elevilor din școală materialele de prevenire. Vor fi pregătiți pentru asta de către StayFree. Pe baza informațiilor pe care le vor afla, vor sesiza coordonatorul grupului de suport din liceu cu privire la posibilele cazuri de trafic de persoane descoperite. Urmând să se desfășoare procedurile legale de intervenție. 

Ultimele activități

Grupul de suport face o reală diferență

Întrebări …

Dacă ai altă întrebare, te rog sa folosești formularul de contact de aici

Grupul se suport este alcătuit din minim doi adulți și trei voluntari activi, elevi din liceu. Nu este stabilit un număr maxim de voluntari. 

Coordonatorul Grupului de Suport va fi ales la Etapa 2 a proiectului. Este una din persoanele adulte. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Prezentările se fac în cadrul orelor de dirigenție în conformitate cu planificarea stabilită de coordonatorul grupului de suport și conducerea liceului. 

Se adresează elevilor din liceul lor, din clasele a-IX-a si a-X-a. Cu ei si vor întâlni în cadrul orelor de dirigenție și le vor prezenta materialele de prevenire a traficului de persoane. 

Colaborează cu Agentia Natională Împotriva Traficului de Persoane prin intermediul Asociației Valoare Plus. Cu poliția locală în funcție de situație și cu alte organe abilitate să lucreze cu persoanele traficate. Contactul cu acestea se face inițial prin Valoare Plus. 

Se semnalează cazul coordonatorului de grup care va lua legătura cu Asociația Valoare Plus în vederea demarării procedurilor de intervenție. 

Nu sunt riscuri personale. Grupul de Suport face doar o acțiune de prevenire a traficului, în cadrul liceului unde învață voluntarii din el. NU este în contact cu ”rețele de traficanți” ca să fie expus. 

NU. Dacă descoperi un caz de trafic de persoane, se va păstra anonimatul tău, urmând să demarăm acțiuni de intervenție pornind de la informațiile descoperite. 

Nu se impune contributia financiară din partea celui care vrea să fie voluntar în grup. Solicităm participarea activă în acțiunile făcute în liceu. 

Toate materialele de care ai nevoie în acțiunile proiectului StayFree vor fi furnizate de catre asociatie. Nu necesită muncă de alcătuire sau printare a materialelor necesare. 

NU. Acest lucru revine Asociației Valoare Plus care desfășoară acest proiect. 

Your Content Goes Here

Aveam doar 15 ani și mi-a lipsit foarte mult călăuzirea cuiva, iar pentru că nimănui nu-i păsa ce făceam sau unde mergeam, m-am mutat la club unde dormeam dar și ofeream servicii sexuale clienților contra cost. Jumătate din bani îi dădeam patronului clubului….

Victima - Trafic Persoane, Bucuresti, Asociatia FREE

“ Mi-au distrus actele, mi-au dat un alt nume, mi-au furat identitatea. ”

Adolescentă • Victimă a traficului de persoane, Salvati Copiii

“A fost un raid al poliției. Proxenetul ne-a ascuns la subsol. Am stat acolo aproape o săptămână. Eram înfometate și disperate. Am crezut că ne-au uitat acolo.”

Adolescentă • Victimă a traficului de persoane., Salvati Copiii

” Când m-am hotărât să părăsesc România, nu exista nici o șansă pentru mine aici. Aveam un copil de crescut, părinții mei îmi tot cereau bani, tatăl copilului plecase în Italia și nu se mai întorsese. Am încercat de multe ori să mă angajez. Dar cine să mă angajeze fără o diplomă de liceu și cu un copil care mă aștepta acasă? Așa că am crezut că asta este ultima mea șansă. Am plecat în Serbia cu ajutorul unui bărbat dar acolo am fost vândută și în final m-am trezit în Sarajevo. ”

Adolescentă • Victimă a traficului de persoane, Salvati Copiii

M-au sfătuit să nu refuz să dansez pentru că până la urmă tot o să o fac, dar cu pistolul la cap. Trebuie să te porți frumos, altfel te omoară. 

Adolescentă • Victimă a traficului de persoane, Salvati Copiii