Numele meu este Oana și am 27 de ani. În copilărie mi-a lipsit dragostea și atenția tatalui meu, el era alcoolic, violent, o bătea pe mama și de multe ori ne dădea afară pe mine și pe cei doi frați ai mei. Părinții mei munceau amândoi și eu ramâneam singură acasă cu frații mei și ieșeam să ne jucăm.

Aveam un vecin în jur de 18 ani care mereu îmi dădea câte ceva. Într-o zi eram afară cu fratele meu, mă jucam și a venit vecinul care mi-a spus să merg cu el să-mi cumpere ceva. M-am dus și apoi m-a dus într-un bloc părăsit și a încercat să mă abuzeze sexual. Aveam 7 ani atunci. M-a atins într-un fel nepotrivit. Nu a reușit să mă violeze pentru că mama mea m-a căutat și m-a găsit. A venit la momentul potrivit. Am mai fost abuzată sexual de încă două persoane apropiate, una din familie și una din vecinătate. După această întâmplare mă vedeam altfel față de ceilalți copii, mă vedeam diferită, îmi era rușine, nu mă mai vedeam un copil normal.

La vârsta de 15 ani am cunoscut un băiat mai mare decât mine. La început doar mă întâlneam cu el, ieșeam la un suc. Îmi vorbea frumos, se purta draguț cu mine. Era ce-mi doream, ce aveam eu nevoie la momentul respectiv. Simțeam cum contez pentru cineva. Puteam, în sfârșit, să evadez de la realitatea urâtă de acasă. A reușit să câștige și încrederea parinților mei. Venea acasă la mine.

 Într-o zi, când împlinisem 16 ani, mi-a propus să fac videochat cu el. Îmi spunea că mă iubește, că vrea să fie cu mine, și că împreună putem face ceva să fim bine. Am acceptat, fiind naivă și neștiind ce înseamnă. Studioul m-a angajat chiar dacă eram minoră, dar eu ma gândeam, că fiind cu el, nu era nimic rău în ceea ce făceam. Acolo trebuia să întrețin relații sexuale cu el în fața camerei. Vorbeam cu străini pe chat, femei și bărbați, și trebuia să facem ce doreau ei. Uneori mai erau și români care intrau. Nu m-am gândit pe moment că poate nu era bine ce făceam. Totuși adânc în inima mea simțeam că nimeni nu mă iubește cu adevărat, ci sunt doar folosită.

Într-o zi, pe un site de socializare, am întâlnit o fată lesbiană. Mai târziu am aflat că era și vrăjitoare. Era cu 15 ani mai mare decât mine. Ea s-a împrietenit cu mine, a știut cum să-mi vorbească. Cunoștea dezamăgirea mea față de bărbați. Știa că fusesem abuzată și nu mai aveam încredere în sexul opus. Ușor-ușor am început o relație cu ea, cu toate că niciodată până atunci, nu aș fi conceput astfel de relații. Prin manipulare și control m-a introdus în  mediul homosexual.

La vârsta de 17 ani am renunțat la videochat, și la băiatul respectiv. Aflasem că avea de fapt și alte relații. Am început să-mi caut în altă parte un loc de muncă așa că am luat ziarul într-o zi și mă uitam pentru un loc de muncă. Am găsit un anunț în care scria că angajează „maseuze cu sau fără experiența”. Am sunat și m-am dus la interviu. Era un apartament aranjat, și mi s-a părut ciudat. Am stat de vorbă cu șeful salonului și mi-a explicat că e masaj erotic, de fapt, și companie intimă. Mi-a spus ca sunt tânără, frumoasă, că o să fac bani. Am acceptat, gândindu-mă că oricum nimănui nu-i pasă de mine cu adevărat. Experiența asta și banii pe care îi făceam, nu m-au făcut să mă simt nici împlinită, nici mai puternică, mă gândeam că măcar pot scăpa de acasă. Am început să îmi cumpăr droguri, să beau. Consumam cocaină, marijuana și voiam să uit de tot ce mă durea, de tot ce-mi lipsea, adică dragostea adevărată.

Au fost mai multe întâmplări neplăcute cât am lucrat acolo. Într-o zi, un politician m-a scos în oras la un restaurant. Dupa ce am mâncat, m-a adus într-un camp. Acolo erau mai mulți colegi de-ai lui, toți politicieni, oameni cu influență și bani. M-au abuzat, violat și m-au lăsat acolo singură, și fără bani. Ca să mă întorc acasă, a trebuit să sun un taxi, și pentru ca nu aveam bani, a trebuit să plătesc pentru călătorie altfel… daca știți ce vreau să zic. Abuzurile acestea au confirmat ce gândeam eu despre bărbați…

La vârsta de 21 ani am întâlnit o fată care lucra în prostituție de mai mulți ani și cunoștea pe cineva din Germania. Mi-a făcut cunoștință cu acea femeie. Avea mai multe fete care lucrau pentru ea într-un apartament. Am acceptat și m-am dus în Germania. Am stat un an și ceva. Mințeam pe mama mea că mă angajasem la un restaurant, dar ea bănuia că era ceva în neregulă cu mine. A început să se roage pentru mine. Eu îmi doream mult să strâng bani ca să poată să plece de acasă, acolo unde tatăl meu în continuare o abuza.

Am început să mă droghez mai mult și să beau ca să pot rezista. Începusem să mă satur de ce făceam. La apartament îmi veneau tot felul de bărbați și mi se făcuse scârbă. Seara când mă duceam să dorm, plângeam și m-am întrebat de ce a trebuit să ajung așa? De ce nu pot avea o viață normală? Oare mai pot face ceva cu viața mea? În aceea seară, am avut un vis. Am visat un bărbat îmbrăcat în alb care mi-a scris pe un perete : ”Să crezi în Dumnezeu!” Apoi m-am trezit și am simțit că există o speranță pentru mine. După acest vis m-am hotărât să plec din Germania cu dorința de a mă schimba, cu speranța că o să fie bine.

 

Am plecat din Germania acasă. Aici după ceva timp am cunoscut un băiat, la biserica unde mergeam. El era bolnav cu HIV. Fusese dependent de heroină, și începuse să mănânce din gunoi. Dar într-o zi a găsit un Nou Testament. L-a citit și a vazut că acolo scrie că Dumnezeu a vindecat orbi și bolnavi. Crezând că așa poate face și pentru el, a început să se roage. A spus să-l vindece și pe el dacă există cu adevărat. În seara aceea a avut un vis. L-a visat pe Domnul Isus cum a pus mâna pe El și când s-a trezit ceva s-a schimbat. Era alt om. De atunci a lasat drogurile și a mers într-un centru de reabilitare pentru dependenți.

Ne-am împrietenit și după 6 luni am decis să ne căsătorim. Chiar dacă nu aveam bani la timpul respectiv, Dumnezeu ne-a ajutat. Prietenii din biserică ne-au susținut și ne-au pregătit o ceremonie și o masă frumoasă la biserică. Am intrat în biserică îmbrăcată într-o rochie albă, frumoasă. Eram restaurată de Dumnezeu. Dumnezeu îmi dăduse o nouă șansă în viața chiar dacă nu îmi permisesem să visez vreodată la o nuntă. 

Sunt căsătorită cu soțul meu de 3 ani. Nu s-a mai întors la viața din trecut și nici eu. Mergem înainte. Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu să îmi dovedească că încă există bărbați cu valoare și respect, și că gândul că „toți bărbații sunt la fel” nu este adevărat! Dacă într-adevar aș fi încercat eu, din propriile mele puteri să îl găsesc, cu siguranță aș fi greșit. În plus, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o locuința și locuri de muncă. Am reînceput să merg la școală, și visez că într-o zi o să fiu o asistentă socială. Până atunci, sunt implicată într-un proiect care ajută alte fete ce au fost ca mine odata și am speranța că prin mărturia mea, ele să înțeleagă că există speranță și pentru ele!

Oana, Asociația Free

 

 

Comments

comments