Maria avea doar 16 ani când s-a mutat cu iubitul ei și a născut un copil. El a devenit violent, iar 4 ani mai târziu, fiind însărcinată cu cel de-al doilea copil, ea s-a mutat. După câteva încercări eșuate de a se împăca, fostul iubit al Mariei a venit s-o viziteze acasă la mama ei. El a dus-o pe un deal unde două mașini o așteptau. Bărbații din mașină i-au dat fostului ei iubit 1500 euro apoi au luat-o.  Ei au dus-o într-o casă unde a fost ținută prizonieră câteva luni.  Maria a fost în repetate rânduri violată și bătută.

„Oamenii care m-au cumpărat, m-au vândut pentru 1000 euro și o mașină.”

Maria a fost apoi vândută, pentru 1000 euro și o mașină, unui grup de bărbați care intenționau să o exploateze în Italia. În drumul spre Italia cu noii ei cumpărători, poliția română anti-trafic i-a oprit. Maria a reușit să-i alerteze. Ea a fost salvată și îndrumată către asociația ADPARE, un ONG care oferă ajutor în mod predominant românilor traficați în țară și înafara granițelor. Mariei și copiilor ei i-a fost oferită consiliere psihologică, asistență legală, asistență umanitară și asistență socială.

„Deși eram însărcinată în a 5-a lună, fratele cumpărătorului a făcut sex cu mine și m-a bătut.”

Astăzi, Maria și-a reconstruit viața. Ea trăiește cu cei doi copii în la casa părinților săi, lucrând ca menajeră și ocazional – cosmetician.  Ea, de asemenea, lucrează cu ADPARE ca să informeze alte femei despre traficul de persoane.

sursa: UNSlaveryFund.pdf

Comments

comments